viernes, 6 de junio de 2014

Sisena entrada



En aquesta ocasió començaré parlant de la família un tema que ens fa un poc de por a totes. I per començar, hem de definir que és això de família. Així doncs, en primer lloc començar amb aquest nou tema, de manera individual escrivint què és per a cada una de nosaltres família.
La meva definició a quedat un poc reduïda, encara que de vegades el més senzill és el millor definit, així doncs per a mi la família es un grup d'individus, propers a la persona, on hi ha un fort vincle afectiu.
Una altre definició curta i molt ven definida per al meu gust es la de la RAE; grup de persones emparentades entre si que viuen juntes
Una vegada acabada la definició individual la hem fet amb petits grups, però finalment, la definició de família que va quedar a definició grupal, fent una gran reflexió entre tots ens va quedar així: “La família és la més important institució socialitzadora formada per un conjunt de persones que estableixen un vincle, generant sentiment de pertinença i una identitat pròpia, comparteixen un temps i un espai i on cada membre desenvolupa un rol i unes funcions a través de les quals s’han de satisfer una sèrie de necessitats.
I perquè una família tan estimada per els espectadors no pot faltar aquí, os deixo amb molt d'efecte amb la família Simsons.

http://www.trucospc.info/fondos-de-pantalla/Los-Simpson/imagenes/Familia%20simpson%20sexi.jpg



A més, cal destacar que pel que fa al concepte de família, una vegada exposada la definició grupal, podem entendre que hi ha diversos tipus de família com per exemple: la nuclear, l'extensa, la monoparental, homoparental, hermanastral, ensamblada o reconstituida, de llarga distància, parella, adoptiva, d'acollida, nombrosa, separada o divorciada, poli-nuclear, de custodia separada o compartida, extensa, etc.

Cal destacar que no podem trobar una única definició de família, sinó diverses aproximacions, en Pinchón Riviére la defineix com  ”Una estructura social bàsica que es configura per el Inter joc de rols diferenciant (pare, mare, fill), i enunciant en els nivells o dimensions comprometedores en el seu anàlisis, podent afirmar que la família es el model natural de la situació de interacció grupal ” (River: 1983)
Per altre banda, ne Elizabeth Jelin ens diu: “La família es la institució social que regula, canalitza y confereix significat social y cultural a aquestes dos necessitats” (Jelin: 1988)

Be doncs, pel  que podem observar encara que hi ha diverses definicions i en podríem trobaren moltes més, el que esta ben clar es que totes tenen les mateixes funcions que han de garantir a tots els membres, a mes a mes el que cal destacar es que entre família i escola, aquestes funcions són complementàries, es a dir tan família com docents volem que l’infant pugi tenir les necessitats bàsiques com arè: alimentació, socialització, protecció, formació, higiene, salut, afecte, etc.

Per acabar vos deixo amb un video que explica diferents tipus de famílies.



No hay comentarios:

Publicar un comentario