jueves, 5 de junio de 2014

Cinquna entrada.


En aquesta quinta activitat, hem vist un vídeo a classe, ''Baby Human'' aquest està dividit en 6 vídeos relacionats cada un amb un aspecte diferent que realitza l’infant al llarg del seu desenvolupament (sentir, pensar, parlar, caminar, relacionar-se i comprendre), reforçant  així sempre les emocions que tenen els nens.


En primer lloc, a pesar de ser mare per segona vegada, m’he quedat sorpresa, ja que ha començat digen que els nenes fins que no arriben al primer mes de vida, el petit somriure es per reflex i això es diferent del somriure social que sol apareix abans dels sis mesos de vida, aproximadament sobre els tres mesos, mostrant així una resposta voluntària.En les etapes del desenvolupament Piagget, podriem trobaren el estat de desenvolupament sensorio-motriu el reflexe del sonriure.


 En aquest video podem veure com aquesta nena expresa clarament el seu somriure social. 

Per un altra banda, quasi tots pensem que els nens son totalment dependents dels adults, però aquest documental ens ha deixat molt clar com els petits també tenen el seu propi mecanisme. Un exemple molt clar que m’ha deixat impressionada i que pensava que amb el meu petit no em funcionaria , ha estat quan amb tan sols una sola moca de la cara de la mare amb cara de preocupació fa que el nen torni enrere sàpiguen que allí hi ha perill, en canvi si la mare li fa un somriure el nen passa sense cap tipus de por.
Altre exemple clar, el de l’aranya i la nena  de  uns 24 mesos que es posa a cantar per combatre la seva por. Em pareix emocionant el veure com nens tant petits son capaços de combatre la por i després hi h adults que no ho saben fer.

Al finalitzar l’activitat ens vam posar a comentar i van sortir algunes qüestions que ens van donar peu a debati. Per exemple un tema que havia donat peu ha debatre ha set el que un nen coneix abans les emocions facials de la mare que no la del pare, però el més curiós, ha estat que el nen li agraden mes els somriure d’una donà desconeguda avanç que el del seu propi pare. La argumentació a això ha estat que les dones expressem  millor les emocions que els homes, però la meva qüestió és, un home homosexual també seria reconegut com ha home o com ha donà?


Per altre banda m’ha paregut molt interesant la sobre estimulació ja que penso que ha la estimulació ha de ser en qualitat i en quantitat es a dir els nens necessiten els seus espais i com avui dia els pares treballen a totes hores en quan estan amb ells el que fan es sobre estimular-los i no se’n adonen que necessiten el seu espai, per això es tant importat saber aprofitar els moments adequats sense envair el seu espai com arè be l’hora del bany o en el cotxe de camí a l’escola... etc.

Per últim dir que gracies a aquest documental hem pogut aprofundir mes en les emocions morals, que apareixen sobre els 18 mesos, quan el nen es reconeix a si mateix, es a dir quan un nen es mira al mirall i es toca a ell i no al mirall. El reconèixer-se a si mateix es un hite molt importat per al esser humà ja que fa que ens entenguem a si mateixos com a ser social i d’aquesta manera poder participar en la vida social. A lo darrer ens podríem quedar en que em pogut aprendre i reforçar aspectes nou i que ja sabíem i que cada nen te el seu propi temperament i el seu caràcter i tots son diferents, ni millors ni pitjors, diferents

No hay comentarios:

Publicar un comentario