viernes, 6 de junio de 2014

Setena entrada



En aquesta setena entrada em pogut veure una pel·lícula “Un lugar para quedarse”, per resumir una mica el seu argument parla d’una parella que de cop i volta han de ser pares, i per a la seva seguretat decideixen anar a la ciutat dels  pares de ell amb el objectiu de tenir un bon model i aconseguir un poc d’ajut ja que a ella li faltaven els pares. La sorpresa de la parella arriba quan els pares del home li comuniquen a la parella que es marxen a una altre ciutat, en aquest moment es quan la parella decideix buscar un lloc on quedar-se, on puguen trobar suport i un bon model familiar per imitar.
A demés de la inseguretat que tenen tant en Burt com na Veronica i de la diferencia que hi ha entre ells, ell tant infantil e immadur i ella sembla tant responsable, cal destacar el vincle tant fort que els uneix. Això es el que fa que tirin endavant i es donin suport l’un a l’altre.
També dir que durant el viatge que realitzen troben diferents tipus de famílies, famílies molt naturalistes que no volen portar ni un carro per a la petita i no els hi posen límits, famílies que parlen malament dels seus fills i pensen que no se’n adonen de res, famílies adoptives.
I al veure que no es troben a pler decideixen  anar al costat de la germana de na Veronica es allí on ella se’n a dona que pot ser molt bona mare i decideix enfrontar-se a les seves pors i tornar allí on ella havia nascut.
Finalment diria que aquest vídeo a mes de mostrar-nos diferents tipus de famílies, encara que estan una mica exagerades i estereotipades, pot ser perquè es veia ven clar, he de dir que es una bona pel·lícula i que tot aquell recorregut que fan els serveix per a madurar i per a ser els tipus de pares que ells han de ser per si mateixos i trobant el lloc adequat a ells.


També comentar que, com hem vist a classe, els models de famílies que van apareguen al llarg de les escenes estan un poc exagerades i estereotipades, suposo que per tal de fer notar molt les diferències entre unes i altres i per donar un toc d'humor. D'igual forma, reflecteix la gran diversitat d'opinions, models de vida, relació amb els fills, etc. que hi ha entre famílies. Això segurament també ens ho trobarem a l'aula, ja que cada família és diferent i haurem d'acceptar-ho i partir de la idea que tots ho fan (normalment) de la millor forma que saben.


Un altre punt important de la pel·lícula crec que és quan es mostra el record pels pares de na Verona. En un moment donat, quan esta amb la seva germana i parlen, es nota que la protagonista és més reticent a parlar del passat i d'ells. Però em va semblar bonic quan la germana recorda amb afecte a la seva mare i li diu a na Verona que segur que ella també serà molt bona mare, tan bona mare com ho va ser la seva. Quasi al final, ella comença a contar-li a Burt més coses sobre la seva família i és a partir d'allí quan decideixen tornar a la seva antiga casa i instal·lar-s'hi. Això representa com un pas més del període de dol pels seus pares i ''romp'' com la barrera que no li permetia parlar obertament d'ells i d'anar a la seva casa. Així, acaba sent per fi aquesta casa el seu lloc de referència, on poder-se agafar i ''crear arrels''. Al final, tot aquell viatge que han portat a terme no ha estat una pèrdua de temps, perquè els ha fet madurar i trobar el lloc més convenient per a viure.

Vos deixo el tràiler de la pel·lícula perquè pugeu donar-vos una ideea encara que esta molt ben explicat. Gracies!



No hay comentarios:

Publicar un comentario